VELKOMMEN

Dunkelfolket er en erfaren masketeatergruppe med speciale i parade- og gadeteater. Dunkelfolket bærer de unikke træmasker fremstillet af kunstner Kirsten Gitz-Johansen. Hver enkel maske anvendes til at portrættere forskellige sider af den menneskelige natur, og maskespillerne kontakter tilskuerne direkte på gaden, hvor der opstår mange chokerende, gruopvækkende, morsomme og vanvittige situationer. Dunkelfolket har sin oprindelse i den smukke natur i Fosdalen i det nordlige Jylland, hvor de hvert forår dukker frem fra moder natur for at sprede forårets budskab om livsglæden, livet og døden til folk og fæ.

Siden 1989 har Dunkelfolket spillet overalt i Nordjylland og i Aalborg mange
gange hvert år,bl.a.i Aalborg Kongres og Kultur Center, Kunstpavillonen, Nordjyllands Kunstmuseum og i kirker og på institutioner - indendørs såvel som på gaden. Dunkelfolket deltager ligeledes i Europæiske og internationale karnevaller, festivaller og særligt tilrettelagte arrangementer.

Vores inspiration fra maskens univers
Masketeater er næsten uddød i Norden, men findes i resten af verden. Dunkelfolket har taget den urgamle tradition op i Danmark og arbejdet med den siden 1989. Dans og maskeskuespil skal fremstille en maskebåren myte med mange maskespillere. Vi arbejder med det mytiske fundament, som en fælles og samlende forståelsesramme vi kan arbejde udfra i vores improvisationer.

Den stivnede maske på den levende krop gør Dunkelfolket til menneskelige skulpturer, der suger tilskuerne ind i en direkte skabende proces af gru og latter.

Repertoiret er stærkt Nordisk og Keltisk inspireret med koreografi lavet af interne og eksterne instruktører. Enkelte dele af gruppens musikalske repertoire er komponeret direkte til Dunkelfolket. Musikken er, afhængig af orkester sammensætningen til det enkelte arrangement, arrangeret for saxofon, skalmeje, tværfløjte, vokal, percussion og skrammel.

Følg Dunkelfolket på Facebook

 

Kom... lad os vække dunkelfolket - når det bliver forår titter dunkelfolket frem fra fosdalen...
kig i kalenderen og se, hvor du kan få oplevelser med dunkelfolket...måske glæder de sig til at dukke op i netop din by!